Βιογραφικό.

Η ιατρός Τριτσώνη Μαρία αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου στο κέντρο υγείας Βελεστίνου, ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου παίδων Π. και Α. Κυριακού.

Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική-Έρευνα, ενώ έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παιδιατρικές λοιμώξεις υπήρξε συνεργάτης του τμήματος Λοιμώξεων στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Στο συγκεκριμένο τμήμα συμμετείχε σε κλινική μελέτη εμβολίου και εκπόνησε μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία που αφορά στην “Αντισωματική απάντηση του 7-δύναμου συζευγμένου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου σε παιδιά με χρόνια ρευματικά νοσήματα”.

Είναι κάτοχος διπλώματος εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής στα παιδιά (APLS). Έχει λάβει πιστοποίηση στη συμβουλευτική μητρικού θηλασμού από το νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου. Είναι εκπαιδευμένη στην αναπτυξιακή δοκιμασία ¨Παις¨ για την πρώιμη ανίχνευση διαταραχών αυτιστικού φάσματος.

Εργάστηκε ως Επιμελήτρια Παιδίατρος στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας. Από το 2014 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Πεντέλη. Παράλληλα είναι παιδίατρος στο Ιασώ Παίδων και συνεργάζεται με τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης.